ecu – تعمیرگاه تهران مدرن

  1. خانه
  2. chevron_right
  3. ecu
  4. chevron_right
  5. ecu – تعمیرگاه تهران مدرن

ایسیو خودرو چیست؟

اگر خودروهای انژکتوری را یک انسان در نظر بگیریم می‌توان مدعی شد که ایسیو خودرو در حقیقت نقش مغز آن انسان را بازی می کند؛ ecu یا کامپیوتر ماشین وظیفه ایجاد هماهنگی میان اجزای مختلف یک اتومبیل را دارد، به نوعی که این قطعه کامپیوتری با هدایت سیستم انژکتوری عملکرد اجزایی مانند کوئل‌ها، شمع‌ها، سیستم پاشش سوخت و … را مدیریت می‌کند.
ایسیو به معنای مرکز کنترل خودرو است و از کلمه Electronic Control Unit گرفته شده است که به اختصار ECU خوانده و تلفظ می شود. به بیان ساده تر ایسیو به عنوان واحد کنترل موتور خودرو شناخته می شود و به نوعی به عنوان مغز متفکر خودرو محسوب می شود.

Ecu ماشین در اصل یک یونیت کنترلگر و کامپیوتری می‌‌باشد که ایجاد خرابی در آن می‌تواند عملکرد کلی موتور و در نهایت عملکرد اتومبیل شما را تحت شعاع قرار دهد، به همین جهت در این مطلب کارایی ایسیو ماشین، علل خرابی، زمان ری‌استارت و … را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

ECU مخفف چیست؟

مخفف جمله Electronic control unit کلمه ECU است که به معنی بخش کنترل الکتریکی می باشد به این قطعه کامپیوتر خودرو نیز گفته می شود که در اکثر خودروها امروزی قابل مشاهده است.

ایسیو ماشین کجاست؟

در هر خودرو محل نصب این قطعه متفاوت است و به سازنده آن بستگی دارد. اما این قطعه می‌تواند در داخل اتاق خودرو زیر داشبورد و کنار موتور قرار بگیرد در نتیجه محل قرار گیری و نصب ایسیو به سازنده و مدل خودرو بستگی دارد.

وظایف و کار ایسیو ماشین چیست؟

همانطور که پیش تر اشاره شد ایسیو ماشین یک قطعه کامپیوتری است که نقش کنترلگری در خودروهای انژکتوری را عهده دار است، این قطعه که به سان مغز در بدن انسان فعالیت می کند اجزایی اعم از شمع‌ها، کوئل‌ها، وایرها و پاشش سوخت را تحت کنترل و هدایت خود دارد، به طوری که ایجاد خرابی در این قطعه کامپیوتری با مختل شدن کار همه این اجزا برابر است و وظیفه این قطعه کنترل و هماهنگی موتور و دیگر سیستم های الکترونیکی خودرو می باشد. حال در زیر به بررسی وظایف ECU می پردازیم.

ثبت وضعیت خودرو به کمک سنسورها

این قطعه با سنسور های زیادی که در بخش های مختلف موتور قرار دارد، ارتباط داشته و بر روی عملکرد بخش های مختلف ماشین نظارت دارد. این سنسور ها اطلاعات موجود را به کامپیوتر خودرو ارسال می کند و ایسیو بر اساس اطلاعات دریافتی، دستوراتی را به سنسور ها ارسال کرده و سنسورها به دستوراتی که از کامپیوتر خودرو ارسال می شود، عمل می کنند.

اما اگر ECU ماشین دچار مشکل شود، باعث از کار افتادن و یا وجود اختلال در عملکرد سنسور ها خواهد شد. این سنسور ها، هر چه بیشتر باشند تشخیص شرایط موجود در اتومبیل توسط ECU آسان تر است و همچنین در خودرو های امروزی از سنسور ها بیشتری استفاده می شود.

این سنسور ها هر کدام وظیفه اعلام یک بخش از خودرو را بر عهده دارند. این قطعه کوچک وظیفه دارد که عملکرد بخش های مختلف خودرو را به کامپیوتر ارسال کند و ایسیو ماشین بر اساس برنامه های موجود که از قبل در آن تعریف شده است دستورات لازم را به صورت سیگنال‌ هایی به عمل کننده های خودرو بفرستد.

راهنمای انواع ecu نصب شده روی خودروهای ایرانی

از مهم ترین موارد برای نصب و یا تعویض ECU ها می توان به یکی بودن مدل سوکت و مدل برنامه توجه کرد.

ایسیو ها با یک دیگر تفاوت هایی دارند و برخی از آنها دارای شبکه هستند و از شبکه کن در آنها استفاده شده یعنی باید پایه شبکه داشته باشند، در غیر این صورت ایموبلایزر آن کار نمی‌ کند.

این مدل ها با برنامه خاص خود کار کرده و بر روی خودروهای پراید و تیبا متناسب با برنامه خود نصب می شوند.

برخی ایسیو ها که زیمنس هستند که بعضی از آنها بایفیول یا دوگانه هستند و بعضی از آنها بدون شبکه کار می کنند.

مدل زیمنس بر روی خودروهای سایپا و ایران خودرو قابل نصب است و به دلیل پایین بودن برد آن نیز می توان بر روی خودروهای مدل پایین نیز نصب شود.

مدل CIZ از ایسیو هایی است که می توان آن را هم به مدل بالا و هم مدل پایین تبدیل کرد و متناسب با خودرو از لحاظ بالا یا پایین بودن مدل بر روی آنها نصب شود.

روی خودروهای ایران خودرو مدل CGE No Flash نیز استفاده می شود.

آیا ماشین بدون ایسیو روشن می شود؟

خیر زیرا خودروهای امروزی به دلیل اینکه دارای سیستم ضد سرقت هستند و هر چند ممکن است برخی کلید ها از نظر ظاهری به هم شباهت داشته باشند اما داخل سیستم این کلید ها یک کد دیجیتال وجود دارد که در صورت عدم تطابق کد داخل سوئیچ با کد موجود در کامپیوتر ماشین خودرو روشن نمی شود.
Ecu خودرو قطعه‌ای کامپیوتری است که نقش هدایت کننده سیستم انژکتور در ماشین را دارد، همانطور که گفتیم این قطعه به دلیل اهمیت بالایی که داراست مشابه مغز در بدن انسان می‌باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست